Winter

Groep 1/2 Dolfijnen

Welkom bij de Dolfijnen.

 

Deze leuke kinderen zitten er bij ons in de klas:

Groep 1: Amélie, Djentley, Joya, Liam, Lucas, Menno, Micha, Noah, Railey Dalila, Tristan en Sam.

 

Groep 2: Dani, Dion, Emma, Eva, Felicia, Frankie, Gifairo, Ilaysa, Liese, Nathan, Saiya, Sofia, Stephanio en Tess

 

Onze juf is

juf Jeanly 

 

 

 

 

In de fotoalbums staan er leuke foto's van de Dolfijnen. En de thema's en de doelen waaraan wij in de komende periode aan gaan werken, kunt u vinden onder het kopje : Thema en doelen. Veel kijkplezier!

 

BERICHTEN

05 dec 2017 - Sinterklaas op bezoek

04 dec 2017 - Cadeautjes inpakken
Preview foto Vandaag een rekenles: passen en meten.

 

De kinderen moesten meten of het inpakpapier groot genoeg is voor het cadeau. Welk cadeau heeft het grootste vel nodig en welk het kleinste. 

Aan het eind wilden ze de juf inpakken. Dat vond de juf heel spannend (en Tristan ook...) Maar met 2 rollen :o  inpakpapier was de juf dan uiteindelijk helemaal ingepakt. 

 

Dan het moment van uitpakken, verscheuren en de snippers in de lucht gooien  (een propje valt sneller naar beneden dan een velletje kwam iemand achter)

 

Aan het eind moest alles opgeruimd worden. Ook dat is prima gelukt. Toppers zijn het ook!

 

Fotoalbum: Passen en meten


12 nov 2017 - Wonen in Lelystad
Preview foto Wij hebben met veel plezier gewerkt aan dit project. De wethouder heeft ons gevraagd om een plan te maken voor een nieuw stukje Lelystad in vorm van een maquette. Wat wil jij in de wijk, hoe moet jouw huis eruit zien etc...

Eerst hebben wij schetsen gemaakt van onze toekomstige woningen en wat we nog meer in de wijk willen. 

In de werklessen is er geëxperimenteerd met verschillende materialen. 

 

Toen het zover was om de maquette te maken, zijn er ook dmv een mindmap andere belangrijke dingen bedacht die wij in de wijk willen hebben. Er is heel goed over nagedacht waar de hulpdiensten geplaatst moeten worden, namelijk centraal in het midden omdat ze indien nodig overal op tijd kunnen zijn. De school moet vlakbij de huizen staan zo ook de speeltuin. 

 

We kijken terug op een leuk en leerzaam project.

 


13 okt 2017 - Databord
Preview foto De Dolfijnen hebben met zijn allen 1 grote missie:

Wij hebben er onze handtekeningen bij gezet omdat we het er met zijn allen eens zijn.

Daarna hebben wij met de 'variatie-denksleutel' verschillende manieren bedacht om ervoor te zorgen dat iedereen een fijne dag heeft: Klassenregels dus. Juf heeft het op een kladblaadje opgeschreven. Toen moesten de kinderen met 1 duploblokje voor zichzelf bepalen welke regel we nog goed moesten oefenen. De regel van het opruimen binnen 6 minuten kreeg 5 blokjes en daarmee heeft het de hoogste prioriteit. Voor iedere keer dat wij met zijn allen ervoor zorgen dat het binnen 6 minuten opgeruimd is, wordt er een hokje ingekleurd. Bij 10 hokjes kunnen we een keer extra kiezen, een leuk filmpje kijken, extra lang buitenspelen oid. Iedereen wil dat graag Er wordt hierdoor goed samengewerkt. We zijn er nog niet maar wij zijn zeker goed op weg. Toppers zijn het ook!

 

De juf heeft mooie tekeningen gezocht die bij alle regels passen met een leuk rijmpje erbij.


12 okt 2017 - Kleurenles groep 1
Preview foto Terwijl groep 2 in stilte hun eigen enge, lieve, mooie, dikke en dunne monsters aan het tekenen waren, kreeg groep 1 een kleurenles van de juf. De meeste kinderen konden al alle kleuren benoemen (heel knap). Die kinderen konden direct aan de slag met het sorteren van de kleuren. Een klein groepje ging samen met juf de kleuren leren benoemen en sorteren. 

Als laatst moesten alle legoblokjes die op papier waren gesorteerd weer opgeruimd worden. 2 aan 2 mochten de kinderen samenwerken om het blad met de legoblokjes naar de bak te dragen zonder de blokjes te laten vallen. Ook hier werd heel goed samengewerkt zowel door groep 1 als 2 en waar het toch even mis ging, werd er door verschillende kinderen geholpen zodat alle blokjes 'veilig' in de bakken terecht kwamen.

 

Super goed gedaan, Dolfijnen!