Winter

Groep 4 Inktvissen

Welkom! Wat leuk dat jullie op onze pagina zijn aanbeland.

              Wij zijn groep 4 de inktvissen.

 

Wij willen jullie via deze pagina laten zien wat wij allemaal doen in de klas.

Veel plezier met kijken. 

 

Onze juf is


juf Sandra

 

  

 

 

 

Wij zijn druk met leren in de klas.

Gelukkig hebben we ook nog genoeg tijd voor andere leuke dingen.

Samen maken wij plezier. 

 

Wij zingen vaak leuke liedjes via 123Zing. Thuis kun je hier ook naar kijken.

Je kunt op de volgende manier inloggen. Ga naar: http://mijn.123zing.nl/kids

Gebruikersnaam: Inktvissen

Wachtwoord: Inktvissen4

 

Groetjes van alle Inktvissen

Jayson, Leena, Lola, Diaz, Laura, Duncan, Milan, Zion, Luna, Indy,

Sam, Tessa, Xavi, Ayden, Sem, Sophie, Steijn, Lynde, Jazlynn,

Julian P, Rick, Julian R, Tristan, Ian, Hayo en Refenta.

 

Juf Sandra, sandra@3sprong.net

 

 

 

BERICHTEN

23 feb 2018 - Fijne vakantie!
Fijne vakantie allemaal!

Afbeeldingsresultaat voor voorjaarsvakantie


23 feb 2018 - Opruimactie
Gister middag hebben wij een opruimactie gehouden buiten. In onze nieuwsbegrip les werd een een oproep gedaan tot actie. Hier waren de kinderen direct enthousiast voor. We zijn met vuilniszakken en prikkers het schoolplein gaan opruimen. We hebben echt veel afval opgehaald.

23 feb 2018 - Poster maken
Afgelopen dinsdag zijn we begonnen met een poster maken. We hebben gesproken over hoe een poster eruit ziet. Een poster bestaan uit tekst en plaatjes en heeft een boodschap. Onze boodschap is het plstic probleem oplossen. De kinderen mochten verschillende manieren bedenken hoe er minder plastic afval op de grond zou komen. Ze hebben in groepjes van 3 of 4 een poster ontworpen.

 

 


19 feb 2018 - Maak een mindmap over afval
Vandaag hebben wij een mindmap gemaakt over het thema afval. Eerst hebben we gekeken wat een mindmap is en hoe je deze moet maken. Dit was via een filmpje over 2 kinderen die een mindmap gingen maken. Vervolgens hebben wij onze klas in 7 groepen verdeeld en gekeken naar hoe wij de mindmap kunnen indelen. Vooral het tekenen van de takken met verschillende kleuren vonden de kinderen erg leuk.

 

De mindmaps kun je vinden bij ons in het halletje.


09 feb 2018 - Plastic afval
Preview foto Gisteren hebben we een collage gemaakt over plastic. We hebben gekeken waar we allemaal plastic vinden en wat er allemaal van plastic gemaakt is. Dit hebben wij uitgeknipt en in groepjes opgeplakt.

 

De resultaten hangen bij ons in de gang.


09 feb 2018 - Tangrammen maken
Preview foto Afgelopen dinsdag hebben we met rekenen tangrammen gemaakt. We vinden het al heel leuk om met het spel uit te klas te spelen, maar nu hebben we allemaal een eigen. We hebben onze mooiste figuren uitgekozen en deze heeft juf op de foto gezet. Kijk maar in ons album! Wij zijn er trots op.

06 feb 2018 - 3cycling
Preview foto Vandaag hebben we de opening gehad van ons project 3cycling. De komende 2 maanden gaan wij werken over afval en recyclen. We gaan het vooral hebben over plastic afval.

 

We zijn vanmorgen begonnen met een voorstelling. Deze voorstelling heet TRASH en gaat over 3 muziek makende vuilnismannen. We hebben meer geleerd over afcval en waarom we moeten scheiden. Hoe laang het duurt voordat afval door de natuur is opgeruimd en dat plastic voor altijd blijft. liggen.

 

Tijdens de quiz mocht Sophie de meisje vertegenwoordigen. De meisjes hebben gewonnen. Goed gedaan hoor!

 

 


26 jan 2018 - Vulpen!
Preview foto Jaaaa eindelijk was het dan zo ver. We hebben onze eigen vulpen gekregen. We zijn er super trots op en doen erg ons best met schrijven!

 

 

 


25 jan 2018 - Strip tekenen
Vandaag hebben wij bij de taalles een stripverhaal gemaakt. We moesten eerst bedenken over wie onze strip zou gaan en wat en gebeurd in de strip. Daarna hebben we op de achterkant onze eigen strip gemaakt.

 

 


11 jan 2018 - Verjaardag Ian
Vandaag hebben we de verjaardag van Ian gevierd. Hij was in de vakantie jarig. We heben een gezellig feestje gevierd.

 

 


08 jan 2018 - Gelukkig nieuwjaar!

22 dec 2017 - Kerstviering
Gisteren hebben we met elkaar kerst gevierd. we begonnen in de klas met een gezellige maaltijd. Dit waren allemaal lekkere hapjes door alle ouders gemaakt. Wat hebben we gesmult en wat was het gezellig. In het donker met alle lampjes en kaarsjes aan.

 

Daarna zijn we met onze zelfgemaakte lantaarntjes naar de kerk oaan het einde van de straat gelopen. langs het pad stonden allemaal kaarsenpotjes met lichtjes erin. Super gezellig en een hele mooie optocht met 6 klassen achter elkaar.

 

In de kerk zongen wij allemaal een eigen lied. Wij hebben zelf in groepjes met 5 kinderen solo gezongen. Echt heel knap! Ik ben trots op jullie allemaal. Nu lekker vakantie! Geniet ervan!


05 dec 2017 - Sinterklaas op bezoek

04 dec 2017 - Verjaardag Milan
Vandaag hebben we de verjaardag van Milan gevierd. Je durfde helemaal alleen het lied te zingen. Leuk hoor! Gefeliciteerd!

 

 


29 nov 2017 - Verjaardag Julian P
Vandaag hebben we de verjaardag van Julian gevierd. Het was heel gezellig en erg lekker.

 

 


22 nov 2017 - Rekenen met pepernoten
Vandaag moesten we met rekenen groepjes maken om snel te kunnen tellen. De kinderen kregen per tweetal een beker met pepernoten en moesten deze gaan tellen. Dit werd op verschillende manieren gedaan. We hebben dit besproken en verschillende groepjes gemaakt. Dit hielp ons voor de verwerking in ons rekenboek. 

20 nov 2017 - Verjaardag Jazlynn
Afgelopen zondag was Jazlynn jarig. Vrijdag hebben wij dan ook haar feestje gevierd. 

 

 

 


01 nov 2017 - Verjaardag Ayden
Vandaag hebben we de verjaardag van Ayden gevierd. We hebben lekker gesnoept van de aapjes en andere dieren die we gekregen hebben. 

 

   


31 okt 2017 - Verjaardag Luna
Vandaag hebben we de verjaardag van Luna gevierd. In de herfstvakantie is ze 8 jaar geworden! Hieperdepiep hoera!! 

 

   


20 okt 2017 - Verjaardag Steijn
Preview foto Vandaag was Steijn jarig. We hebben er weer een gezellig feestje van gemaakt. Wat hebben we lekker gegeten van je traktatie. Heerlijk! 

 

 

  

 


19 okt 2017 - Afscheid juf Irene
Vandaag was de laatste dag van juf Irene bij de inktvissen. Ze gaat nu werken bij groep 1 de IJsberen.

Dag lieve juf! We zullen je missen. We komen nog wel een keertje langs!

 

  

  


10 okt 2017 - Monsters kleien
Preview foto Voor de kinderboeken week hebben we monsters gemaakt van klei. Dit was echt heel leuk om te doen. De leukste monsters zijn er gemaakt. Voor iedereen was er wel iets wat ze konden gebruiken. 

09 okt 2017 - Toneelstukjes Kinderboekenweek
Preview foto In de kinderboekenweek lezen wij door de hele school het boek: "De griezels" van Roald Dahl. Dit boek vinden we echt super grappig. Meneer en mevrouw griezel halen constant grapjes met elkaar uit. Tijdens de leeslessen deze week hebben wij de verhalen uit het boek gelezen en met elkaar uitgespeeld. Er mocht steeds iemand voorlezen en de andere kinderen speelden het verhaal uit. 

06 okt 2017 - Onze bouwplaats
Tegenover het keukentje in onze klas is onze bouwplaats gekomen. Hier hangen onze schetsen en de uitgewerkte ideeën rondom het project. Kom eens een kijkje nemen!

06 okt 2017 - Spelling met denksleutels
Preview foto Vandaag hebben we de spellingswoorden met NG en NK herhaald in de klas. Dit hebben we gedaan aan de hand van een denksleutel, namelijk de alfabet sleutel. De denksleutels zorgen ervoor dat we op een andere manier gaan denken als wat het meest voor de hand liggend is.

 

Bij de alfabet sleutel hebben we een lijst met alle letters van het alfabet. We vullen dan bij elke letter een woord in. Deze keer dus een woord waar een NG of een NK in zit. Dit hebben we in tweetallen gedaan. We hebben veel mooie woorden voorbij zien komen.

 

Enkele voorbeelden:

bankrover, efteling, mango, inktvis, klankwoorden, tong.

 

 


06 okt 2017 - Verjaardag Lynde
Vandaag is Lynde 7 geworden. Wij hebben weer een gezellig feestje gevierd.

We hebben lekker gesmuld van de veren van de pauw die er gemaakt was.

 

 

 

 

 

 


26 sep 2017 - Feestje Refenta
Vandaag is Refenta jarig. We hebben haar feestje gevierd!

 

 

 


25 sep 2017 - Rekenen
Preview foto Vandaag hadden we met rekenen een les over plattegronden en het bouwen van torens. Toen we de klas binnen kwamen stond er al een toren op de instructietafel. Na even kijken gooide juf deze toren om en was de vraag of wij deze weer konden bouwen. Ian wist de toren nog helemaal uit zijn hoofd. Knap hoor! Daarna hebben we aan de hand van een foto vergeleken of dit inderdaad klopte. We hebben er een plattegrond van getekend en daarna weer de toren omgegooid. Ook aan de hand van de plattegrond konden wij de toren weer opbouwen. Julian R bouwede de toren vanaf een andere kant op en Rick benoemde dat dit wel goed was. Hij keek alleen vanaf een andere kant. Knap van jullie! 

 

Daarna hebben we in tweetallen zelf torens gebouwd en plattegronden getekend. 

 

 

 


21 sep 2017 - Verjaardag Rick
Vandaag hebben Rick zijn verjaardag gevierd. Hij was al in de vakantie jarig geweest. Het was een gezellige midddag.

 

  

 


20 sep 2017 - Groepsdoorbroken estafette
Preview foto Op maandag en dinsdag hebben wij groepsdoorbroken estafette. Wanneer wij hard gewerkt hebben kunnen we aan het einde van de les lekker even lezen. We zoeken dan een lekker plekje in de klas. 

 

 


19 sep 2017 - Schetsen Lelystad 50 jaar
Preview foto Vandaag zijn we verder gegaan met ons project Lelystad 50 jaar. Wij mogen een stuk braakliggend stuk land in Lelystad gaan opvullen. De kinderen mogen zelf bedenken wat zij op dit stuk land willen hebben. 

 

Vandaag hebben wij als architecten schetsen gemaakt. Die gaan wij ophangen in de gang en dit wordt onze bouwplaats. Deze schetsen gaan wij verder uitwerken en uiteindelijk zelfs bouwen als een maquette. 


17 sep 2017 - Opstellen regels
Vandaag hebben wij met de klas regels opgesteld die wij in de klas gaan hanteren.

 

De kinderen kregen de vraag: Wanneer voel jij je fijn in de klas. Ze hebben in 3 minuten alles opgeschreven wat zij nodig hadden. Daarna hebben we alle punten samengevoegd en gekeken welke we allemaal belangrijk vonden. We zijn tot de volgende regels gekomen: 

 

* Wij zijn één groep en zijn aardig voor elkaar.

   We sluiten niemand buiten en helpen elkaar waar nosig.

* We luisteren naar elkaar en naar de juf.

* Voor de les zijn wij snel stil en zitten wij in de goede luisterhouding.

* Tijdens de les werken wij rustig of stil.

 

Deze regels hebben wij op 1 blad geschreven en allemaal ondertekend.  We hangen hem op in de klas op ons databord. 


15 sep 2017 - Weeksluiting
Preview foto Vandaag hadden wij de eerste weeksluiting. We lieten hier een stukje zien van een taalles die wij gedaan hebben. We zijn aan het spelen geweest met letters. We hebben woorden gemaakt die je van links naar rechts kunt lezen, maar ook van rechts naar links. 

 

We gingen op het podium door elkaar staan en lieten andere kinderen puzzelen met de letters die er waren. Zij mochten er woorden van maken. Bijna alle woorden werden in 1 keer geraden. 


15 sep 2017 - Feestje Sophie en Jayson
Vandaag zijn Sophie en Jayson jarig. Dubbel feest dus bij ons in de klas. 

 

 

 

 


13 sep 2017 - Feestje Zion
Vandaag was Zion jarig!

 

 

 

 

 


06 sep 2017 - Feestje Laura
Preview foto Het eerste feestje van dit schooljaar! We hebben het feestje van Laura gevierd. Met een polonaise en alles erop en aan. 

 

    


01 sep 2017 - Welkom
Welkom allemaal bij de inktvissen!!