Winter

groep 7 Orka's

Hoi!

Wat leuk dat je onze pagina bezoekt!

Wij zijn de Orka's!

 

Op maandag en dinsdag krijgen wij les van juf Ella.

Op woensdag, donderdag en vrijdag krijgen wij les van juf Sylvana.

 

Nieuwsgierig naar wat wij allemaal doen? Neem een kijkje in ons fotoalbum ===>

 

BERICHTEN

13 apr 2018 - kamp groep 7
Preview foto  

Dag 1

De dag breekt aan. Op school waren vandaag opvallend veel ouders teontdekken. Waarom? Om ons uit te zwaaien natuurlijk! Voor het eerst gaan we 2 nachten op kamp. Voordat we de bus instapte hadden kinderen hun snoepzakken al open waren de kaken al druk aan het sporten! Niet weten wat de dag ons zou brengen vertrokken we samen met buschauffeur Gerrit naar de Hoge Veluwe.  
Er werd in de bus veel snoep uitgewisseld. Er werden al kinderen moe bij het idee dat we vandaag gaan wandelen en fietsen.  
Buiten Lelystad even een rondje gelopen. Zijn alle tranen gedroogd, alle riemen vast, zit de stemming erin.  
Twee kinderen zaten met hun winterjas in de bus weg te branden. ‘Ik kan mijn jas niet zitten uitdoen.’  
Achterin de bus was zelfs bij de leiding de regel van gordels vast niet doorgedrongen... Maar we hebben de busreis veilig overleefd.  

Op de Hoge Veluwe begonnen we aan de eerste fietstocht. Hoebwerkt zo’n fiets met een achteruittraprem? ‘Nu ben ik zo gewend aan dezefiets, kan ik thuis dan wel wennen aan mijn fiwts.’ 
Binnen 10 
minuten werden we verrast door een kleine buizerd op de weg! We fietsen verder langs gave boomhutten en mooie landschappen. Na 45 minuten fietsen gaan we opzoek naar de picknickbanken. Om de juffen flexibel te houdeb amhadden ze die dit jaar even verplaatst.  
Vlak nast de zandbabken zochten we onze plek in de zon. Na even gezeten te hebben werden er toch al weer kinderen onrustig. Denneappels gooien, rennen over de zandduinen en zelfs elkaar ingraven begon heel grappig.  
Precies op tijd hebben we groepjes gemaakt en zijn verder gegaan met ona programma. Een kunstmuseum bekijken lijkt heel saai. Als je wordt aangesproken dat je niet aanmkunst mag zitten. Dan moet je niet de opmerking maken;’ ja maar dit is geen kunst.’  Dan heb je kans dat een museumbezoeker je een rondleiding geeft om je te overtuigen dat dit toch echt kunst is.  
En als er dan toch kinderen het museum uitlopen; ‘het was nog wel grappig.’ Dan heb je wel wat bereikt.  
In het museonder over de natuur was de spanningsboog divers.  
De ene werd na 3 minuten alweer naar de speeltuin gelokt en de ander heeft na 45 minuten de speurtocht nog niet af.  

We fietsen terug richting kamp. Na een botsing met een tegenligger waar we wel van schrokken zijn we om vier uur eindelijk op kamp. Juf ik kan echt niet meer het was te ver lopen en fietsen. Maar... binnen 20minuten was het voetbalveld gevuld! 

Na het zoeken naar een goede slaapplek konden we aan tafel. 12 pakken spaggetti verder en een flinke afwas... Kwam er ineen een koffer te voorschijn met een niet te openen slot. Met enig keuken gereedschap was dit probleem snel ipgelost. We konden de zaal klaarmaken voor een heuze bioscoopzaal. Heerlijk onderuit gezakt in pyama’s en one-suits ronden wij deze mooie dag met veel zon en een paar verkoelende druppels af!  

Weltrusten allemaal 

 

 

 

dag 2

Je wordt wakker, liggend op de bank met een rust om je heen. Kijkend op je horloge bedenk je je dat op een normale donderdag je wekker af zou gaan. Even lekker buiten in de frisse lucht. Het voetbalveld wordt verkend door een haas, de zon lijkt door te dringen. Ja echt, mijn werkdag is heus niet zo zwaar als het lijkt.
Helaas dachten de jongens rond 6.50 uur dat de rust genoeg was geweest! Mogen we er echt nog niet uit? Hoezo niet? Na druk overleg hebben we het programma vervroegd. Om 7.45 uur ontbijten moest lukken.
Kijkend in de meidenkamer lagen juf Ella en 10 orka's daar nog heerlijk met hun ogen dicht.

Rond 8.00 was het eindelijk zover. De pyjama's waren uit en de eieren gekookt. Brood in overvloed op tafel! Onze tweede dag kon beginnen! Of nee. Er lag nog een meisje met pyjama aan in bed! Nog een paar minuten wachten.... Als we aan het ontbijt zitten missen we twee belangrijke dingen; zoetjes voor in de thee en een EIERSNIJDER. Beste ouders willen jullie dit volgend jaar meegeven? Echt belachelijk! Hoe moet je nu je ei snijden?
En dan begint de dag van; Wie is de Mol.

Er zijn 2 kinderen vorige week 's avonds gebeld dat zij de Mol waren. We spelen als klas vandaag allerlei spelletjes en 2 kinderen proberen de spelletjes te saboteren. Je zal die rol maar krijgen!

We begonnen met een spel waarin je precies het midden moest vinden van een 100 meter lijn. Extra geld konden we verdienen als iemand kon huilen. Dat was op zo'n leuk kamp een lastige opdracht.
Helemaal geschokt waren we toen we onze eigen spullen in het bos zagen liggen. Niet alle voorwerpen zijn goed geraden. Of heeft de Mol de boel goed belazerd?
Na pijl en boog schieten, puzzels oplossen, tik spelletjes kwamen we aan bij de laatste opdracht met een tussenstand van 3400 euro voor de Otters en 3000 euro voor de Orka's.
De laatste alles bepalende opdracht voor 2400 euro begon!. We staan in een rij over 400 meter. De eerste krijgt een zin te horen en de laatste moet hem goed vertellen aan juf Ella. Na 10 minuten waren er 3 zinnen doorgegeven, maar er was nog geen enkele zin aangekomen bij juf Ella. Zo moeilijk was dit spel toch niet? De mol van de orka's (Coen) had gewoon een hele nieuwe zin bedacht. Heel mooi, maar geen geld in de pot. En de mol van de Otters (Stef) die vond het spel zo leuk dat hij alles lachend doorvertelde. Niet hoorbaar voor de anderen. Maar Stef was de Mol niet! Damian en Erik waren zeer verdacht. En bij de Orka's kwam Rens vragen; juf als je de Mol bent, dan weet je dat toch? Ze zeggen dat ik de mol ben?!

Dan komt er een auto het terein oprijden. Hij stopt. De klep van de aanhanger gaat open..... en? Een ware patatkraam ontvouwd zich! We eten patat, snack. We worden nog getrakteerd op kippenvleugels en spekkoek en dan.....

Op naar de bonte-avond!
Wat een super acts hebben we hier weer! Dansen, lachen en een mooie zang van Caithlynn. En natuurlijk DJ Niek zorgde samen met MC Patrick voor een waanzinnige afsluiting van de dag.

Nu komen de eerste vragen...
juf mag ik naar bed? Nog een botsing en je merkt dat de moeheid zich ontvouwen.

Zou het dan waarheid worden? Vanavond voor 1.30 alles stil en donker?

Lieve ouders eigenlijk missen we jullie helemaal niet. Maar we komen morgen graag en voldaan weer terug naar Lelystad. Staat u rond 11.30 uur op het schoolplein? Dan beloven we jullie een enorme knuffel!

Uit Otterlo

 


17 jan 2018 - Groep 7 Orka's
 

 

De opnames van de Zapp KidsTop20 bij ons op school!

 

Floor gaat in de zomer verhuizen en had een mailtje gestuurd naar de KidsTop20 dat ze een spetterend afscheidsfeestje wilde organiseren voor haar klas en dat is zeker weten gelukt! Wat gaaf Floor, dankjewel! We hebben dankzij jouw mailtje een hele toffe dag gehad met elkaar.

Zaterdag 10 maart om 8:10 uur wordt het uitgezonden op Ned 3.

Kijk ook op de website: https://kidstop20.nl/tv/

 

Julia, we zijn heel erg trots op jou!

Stukje in de krant over de Viking Race:

 

https://www.flevopost.nl/sport/actueel/529723/leden-lwsc-presteren-goed-tijdens-viking-race.html

 

 

Het huiswerk:

 

* Oefen de woorden van spelling en taal: blok 5 t/m 8

 

* Elke week Nieuwsbegrip maken:
- de woordenschatles
- de leesles

 

*Oefen alle tafels goed!

 

*Elke dinsdag is huiswerkdag. Neem dan je huiswerkmap mee.

Op woensdag controleert de leerkracht je huiswerk van Nieuwsbegrip.

 

*Elke donderdag RT lezen: Diplomalezen. Als je een diplomaleesmapje hebt gekregen van juf, neem deze dan op donderdag mee. Denk ook aan je leesboek.

 

 

 

Gymles:

Elke dinsdagochtend heb je gym in de Borg van 11:15 - 12:00 uur.

Elke donderdagmiddag heb je gym in de Borg van 13:15 - 14:00 uur. Zorg er voor dat je om 13:10 uur in de kleedkamer bent.

 

 

Thuis oefenen?

- www.juf-ella.nl (werkbladen)

- www.topomania.net om topo te oefenen

- www.woordkasteel.nl gratis programma om te downloaden voor verschillende vakken

- http://www.teachingtime.co.uk/clock2/clockwordsres.html Bang on Time, oefenprogramma voor Engels

 

Oefensites voor rekenen:

www.Rekenen-oefenen.nl

www.Tafels-oefenen.nl

www.Rekentoppers.nl

 

APP-wijzer om te gebruiken bij onze rekenmethode:
http://www.bsdezuidwester.nl/documenten///Alles Telt - AppWijzer.pdf

 

- SQULA

 

- Meester Michael

 

- Citotrainer

 

 

 

 

Belangrijke data.......

 

*Op maandag 28 mei beginnen we met de citotoetsen van Eind groep 7.

Deze toetsperiode duurt ongeveer 2 weken. We maken de citotoetsen in de ochtend.

 

*Dinsdag 12 juni signaaldictee blok 8

 

*Maandag 18 juni controledictee blok 8

 

 

 

 

 

 

 


- Taal en Spelling oefenen thuis