Winter

Groep 7 Otters

Leren, knutselen en hinkelen op 1 voet

Groep 7, de otters, doet het allemaal goed.

 

Wij zijn de otters

Een cool dier.

We leren, lezen en schrijven

Met veel plezier

 

Hallo, wij zijn de Otters.

We krijgen les van juf Lonneke en juf Loes.


juf Lonneke  

juf Loes 

 

 

BERICHTEN

20 apr 2018 - Sponsorloop
Preview foto wat een gave ochtend! 

 

Leuke spelletjes

lekker gegeten

hard gerend!


13 apr 2018 - kamp
Preview foto

Dag 1

De dag breekt aan. Op school waren vandaag opvallend veel ouders teontdekken. Waarom? Om ons uit te zwaaien natuurlijk! Voor het eerst gaan we 2 nachten op kamp. Voordat we de bus instapte hadden kinderen hun snoepzakken al open waren de kaken al druk aan het sporten! Niet weten wat de dag ons zou brengen vertrokken we samen met buschauffeur Gerrit naar de Hoge Veluwe.  
Er werd in de bus veel snoep uitgewisseld. Er werden al kinderen moe bij het idee dat we vandaag gaan wandelen en fietsen.  
Buiten Lelystad even een rondje gelopen. Zijn alle tranen gedroogd, alle riemen vast, zit de stemming erin.  
Twee kinderen zaten met hun winterjas in de bus weg te branden. ‘Ik kan mijn jas niet zitten uitdoen.’  
Achterin de bus was zelfs bij de leiding de regel van gordels vast niet doorgedrongen... Maar we hebben de busreis veilig overleefd.  

Op de Hoge Veluwe begonnen we aan de eerste fietstocht. Hoebwerkt zo’n fiets met een achteruittraprem? ‘Nu ben ik zo gewend aan dezefiets, kan ik thuis dan wel wennen aan mijn fiwts.’ 
Binnen 10 
minuten werden we verrast door een kleine buizerd op de weg! We fietsen verder langs gave boomhutten en mooie landschappen. Na 45 minuten fietsen gaan we opzoek naar de picknickbanken. Om de juffen flexibel te houdeb amhadden ze die dit jaar even verplaatst.  
Vlak nast de zandbabken zochten we onze plek in de zon. Na even gezeten te hebben werden er toch al weer kinderen onrustig. Denneappels gooien, rennen over de zandduinen en zelfs elkaar ingraven begon heel grappig.  
Precies op tijd hebben we groepjes gemaakt en zijn verder gegaan met ona programma. Een kunstmuseum bekijken lijkt heel saai. Als je wordt aangesproken dat je niet aanmkunst mag zitten. Dan moet je niet de opmerking maken;’ ja maar dit is geen kunst.’  Dan heb je kans dat een museumbezoeker je een rondleiding geeft om je te overtuigen dat dit toch echt kunst is.  
En als er dan toch kinderen het museum uitlopen; ‘het was nog wel grappig.’ Dan heb je wel wat bereikt.  
In het museonder over de natuur was de spanningsboog divers.  
De ene werd na 3 minuten alweer naar de speeltuin gelokt en de ander heeft na 45 minuten de speurtocht nog niet af.  

We fietsen terug richting kamp. Na een botsing met een tegenligger waar we wel van schrokken zijn we om vier uur eindelijk op kamp. Juf ik kan echt niet meer het was te ver lopen en fietsen. Maar... binnen 20minuten was het voetbalveld gevuld! 

Na het zoeken naar een goede slaapplek konden we aan tafel. 12 pakken spaggetti verder en een flinke afwas... Kwam er ineen een koffer te voorschijn met een niet te openen slot. Met enig keuken gereedschap was dit probleem snel ipgelost. We konden de zaal klaarmaken voor een heuze bioscoopzaal. Heerlijk onderuit gezakt in pyama’s en one-suits ronden wij deze mooie dag met veel zon en een paar verkoelende druppels af!  

Weltrusten allemaal 

 

 

 

dag 2

Je wordt wakker, liggend op de bank met een rust om je heen. Kijkend op je horloge bedenk je je dat op een normale donderdag je wekker af zou gaan. Even lekker buiten in de frisse lucht. Het voetbalveld wordt verkend door een haas, de zon lijkt door te dringen. Ja echt, mijn werkdag is heus niet zo zwaar als het lijkt.
Helaas dachten de jongens rond 6.50 uur dat de rust genoeg was geweest! Mogen we er echt nog niet uit? Hoezo niet? Na druk overleg hebben we het programma vervroegd. Om 7.45 uur ontbijten moest lukken.
Kijkend in de meidenkamer lagen juf Ella en 10 orka's daar nog heerlijk met hun ogen dicht.

Rond 8.00 was het eindelijk zover. De pyjama's waren uit en de eieren gekookt. Brood in overvloed op tafel! Onze tweede dag kon beginnen! Of nee. Er lag nog een meisje met pyjama aan in bed! Nog een paar minuten wachten.... Als we aan het ontbijt zitten missen we twee belangrijke dingen; zoetjes voor in de thee en een EIERSNIJDER. Beste ouders willen jullie dit volgend jaar meegeven? Echt belachelijk! Hoe moet je nu je ei snijden?
En dan begint de dag van; Wie is de Mol.

Er zijn 2 kinderen vorige week 's avonds gebeld dat zij de Mol waren. We spelen als klas vandaag allerlei spelletjes en 2 kinderen proberen de spelletjes te saboteren. Je zal die rol maar krijgen!

We begonnen met een spel waarin je precies het midden moest vinden van een 100 meter lijn. Extra geld konden we verdienen als iemand kon huilen. Dat was op zo'n leuk kamp een lastige opdracht.
Helemaal geschokt waren we toen we onze eigen spullen in het bos zagen liggen. Niet alle voorwerpen zijn goed geraden. Of heeft de Mol de boel goed belazerd?
Na pijl en boog schieten, puzzels oplossen, tik spelletjes kwamen we aan bij de laatste opdracht met een tussenstand van 3400 euro voor de Otters en 3000 euro voor de Orka's.
De laatste alles bepalende opdracht voor 2400 euro begon!. We staan in een rij over 400 meter. De eerste krijgt een zin te horen en de laatste moet hem goed vertellen aan juf Ella. Na 10 minuten waren er 3 zinnen doorgegeven, maar er was nog geen enkele zin aangekomen bij juf Ella. Zo moeilijk was dit spel toch niet? De mol van de orka's (Coen) had gewoon een hele nieuwe zin bedacht. Heel mooi, maar geen geld in de pot. En de mol van de Otters (Stef) die vond het spel zo leuk dat hij alles lachend doorvertelde. Niet hoorbaar voor de anderen. Maar Stef was de Mol niet! Damian en Erik waren zeer verdacht. En bij de Orka's kwam Rens vragen; juf als je de Mol bent, dan weet je dat toch? Ze zeggen dat ik de mol ben?!

Dan komt er een auto het terein oprijden. Hij stopt. De klep van de aanhanger gaat open..... en? Een ware patatkraam ontvouwd zich! We eten patat, snack. We worden nog getrakteerd op kippenvleugels en spekkoek en dan.....

Op naar de bonte-avond!
Wat een super acts hebben we hier weer! Dansen, lachen en een mooie zang van Caithlynn. En natuurlijk DJ Niek zorgde samen met MC Patrick voor een waanzinnige afsluiting van de dag.

Nu komen de eerste vragen...
juf mag ik naar bed? Nog een botsing en je merkt dat de moeheid zich ontvouwen.

Zou het dan waarheid worden? Vanavond voor 1.30 alles stil en donker?

Lieve ouders eigenlijk missen we jullie helemaal niet. Maar we komen morgen graag en voldaan weer terug naar Lelystad. Staat u rond 11.30 uur op het schoolplein? Dan beloven we jullie een enorme knuffel!

Uit Otterlo


25 mrt 2018 - 3cycling
Preview foto Na een hoop stress hebben we het dan toch weer mooi volbracht. 

Afgelopen vrijdagmiddag was daar onze presentatie van 3cycling. 

Er waren veel ouders, broers en zussen aanwezig, oma’s en onze directeeur samen met de directeur van de stichting. 

Heel fijn dat jullie er allemaal waren. 

 

De ene had zich tot het laatste moment in het zweet gewerkt met het vegen van de klas, het rechtzetten van de spullen en een ander kwam er tijdens het presenteren achter dat het voorbereiden was vergeten... 

 

Al met al hebben we een super project gehad met een geweldige presentatie in Prezi! 


25 mrt 2018 - Rekenles oppervlakte en omtrek
Preview foto hoe zorg je ervoor dat een klas nooit meer vergeet wat het verschil is tussen een oppervlakte en een omtrek maat?

 

Laat ze een eigen tuin ontwerpen. 

De mooiste tuinen met zwembaden en vijvers werden getekend en voorzien van een heg of een schutting. 

 

Die matn moesten opgemeten worden. Door een enkeling ook nog berekend op schaal en de inhoud van het zwembad berekend.


25 mrt 2018 - Programmeren in de klas
Preview foto een filmscript schrijven en dan je eigen film programmeren? Bij ons kan dat! 

 

Tijdens de presentatie van 3cycling zijn te zien geweest!


25 mrt 2018 - Boek surprise
Preview foto lootjes trekken in februari? 

 

Jazeker. 

Vlak voor de voorjaarsvakatie hebben we lootjes getrokken. Ale kinderen zochten voor een ander kind uit de klas een leuk boek uit en pakte die mooi in.

Meer dan de helft van de klas kreeg eenbboek waar hij helemaal geen zin jn had. Er stonden te weinig plaatjes in, het was te dik, dit is niet een boek van de boomhut juf... etc. 

 

Verplicht moesten de kinderen 20minuten in dit boek lezen. Er waren boze gezichten en teleurgestelde kinderen. 

 

Na 20 minuten wandel en vertel. Elkaar bevragen over de gelezen boeken. En daarna de vraag, wil jij dit boek uit lezen? En wat denk je? 

Maar 2 kinderen wilde dit boek echt niet uitlezen en kregen de kans om hem om te ruilen. 

 

 

 

 


16 mrt 2018 - Gymles
Preview foto Vrijdag 23 maart Shuttle runtest/ piepjestest tijdens de gymles! 

Denk aan luchtige kleding. 

 

Wie heeft het beste uithoudingsvermogen?


15 mrt 2018 - I want to have some egg..... please ...
Preview foto Ja, u ziet het goed.

In groep 7 zijn we ook nog wel eens heel speels.

 

Stel u zich eens voor 25 tieners die samen restaurantje spelen. Met als lesdoel Engelse woorden voor eten leren. De menukaart was in het engels, er waren obers, koks en restaurant gasten.

 

En wat gebeurd er...

25 tieners die de grootste lol hebben en vooral weinig engels praatten. Ik moet er wel bij zeggen dat Selena erg goed in haar rol bleef en een keurige engels sprekende serveerster was.


De kleuters vonden het maar wat gek dat een paar van die grote kinderen in hun klas kwamen spelen. Bedankt kikkers voor jullie gastvrijheid!

 

 


06 mrt 2018 - KIDS TOP 20
Preview foto Op 10 maart zijn wij te zien in de KIDS TOP 20 www.kidstop20.nl/

 

kids top 20

klas otters

camera, artiesten, tv

muziek, dansen, gezellig, hard

geweldig! Marit

 

Buddy

hij is

lief, aardig, grappig

blij dat wij er

waren Niek, Nadya, Damian, Caithlynn

 

Gezellig

Buddy Veder

Kids top 20

Super leuk de opnamen

leuk Liam, Kyan

 

Leuk

Beweging gezellig

TV ochtend Buddy

Kids top 20 Denzel, Christian

 

kids top 20Byddy KLai Gorgols

Netkids, handtekening, muziek

TV beroemd, Dansen, leuk

opnames Stef, Ole, Bo, Lisa

 

Buddy

leuk, aardig

kids top 20

Selena, Dhanya, Caeden, Erik

Buddy

 

 


01 mrt 2018 - 3cycling
Preview foto We zijn al halverwege ons nieuwe project!

Door alle drukte tussen de plastic flessen en houtenplanken hebben we geen berichtjes meer geschreven. 


We zijn begonnen met het programmeren. Op scratch hebben de kinderen een filmpje gemaakt over het opruimen van plastic afval uit de natuur. 
We zijn ons rotgeschrokken van de filmpjes over dieren die last hebben van het afval in de natuur. Op 23 maart zullen we onze onderzoeken, filmpjes en kunstwerken presenteren. 

 


19 jan 2018 - schoolverpleegkundige
Binnenkort komt de schoolverpleegkundige weer op school.

Alle leerlingen krijgen hiervoor thuis een uitnodiging.

 

Jeugdverpleegkundige Fiona Zwarteveen zal de volgende ochtenden komen:
 
Donderdag      15 februari       09:00 tot 12:00
Maandag          19 februari       10:00 tot 12:00
Donderdag      22 februari       09:00 tot 12:00
Maandag          5 maart            09:00 tot 12:00
Dinsdag           6 maart            09:00 tot 12:00
 

20 dec 2017 - Kanjerles van Lotte&Dhanya
Preview foto Vandaag geven Lotte en Dhanya les.

 

Lotte en Dhanya hun les is erg leuk en ik vind zo leuk dat ik het elke dag wil doen .Caithlynn

 

Het was een leuk en gezellig spel en iedereen deed leuk mee.Ole


03 dec 2017 - Uitreiking juryrapport
Preview foto We moesten er even op wachten, maar de jury is eruit!

 

De jury voorzitter kwam afgelopen week naar de klas om ons te vertellen wat de jury vond van onze maquette. 

De jury was verrast door onze creativiteit!

 

Wij zijn supertrots!

 

Heeft u de maquette nog niet gezien en wel nieuwsgierig? Eind februari worden de maquettes tentoongesteld in de bibliotheek Lelystad. 

 

 

 


14 nov 2017 - project otters
wij hebben een macete gemaakt en een film over de maquette  die hebben we laten zien aan de ouders op vrijdag 10 november we zijn er ongeveer tien weeken mee bezig geweest de burgemeester kwam ook ons werk bewonderen ook mochten een paar kinderen wat vertelen aan iemand van de woningbouw over onze macete en ons werk word tentoongesteld in de bibiotheek en in het stadhuis rond de voorjaars vakantie

 

                                        groetjes van de otters

 

 

 

 


18 okt 2017 - bijna vakantie
Otters,

 

we hebben een fijne start gehad van het schooljaar.

 

De eerste toetsen zijn geweest.

We hebben elkaar leren kennen.

Samen hebben we doelen opgesteld!

 

Volgende week gaan we allemaal lekker uitrusten en dan kunnen we er weer met volle vaart tegenaan!

 

juf Lonneke


29 sep 2017 - onderzoek
Wij hebben vandaag tijdens de weeksluiting onze onderzoeksresultaten getoond! Hartelijk dank allemaal voor het meedoen aan de enquette!

Het kan nog steeds!

Volgende week in de rekenles gaan we de grafieken nog eens goed bestuderen!

 

Hierbij de wordenwolken die we hebben gemaakt in plaats van de mindmaps!


22 sep 2017 - nieuw stuk Lelystad
Beste mensen,

 

Wij hebben een nieuw stuk Lelystad ontdekt daarom zijn we bezig met een project om van dat onbekende stuk Lelystad een nieuwe wijk te maken en daarom zijn we bezig met een anquete maken en ideeen te bedenken voor de nieuwe wijk. Bij het project zetten we leuke dingen erbij zoals huizen zodat mensen er in kunnen wonen, tuinen, dieren, mensen, planten, winkels, speeltuinen enzovoort. zoals wat vind u van uw toilet doorspoelen met regenwater of wat dacht u van dat u het water van uw kraan (warm en koud) kan zien op een indrukwekkende manier maar dat zeggen we lekker nog niet :P maar goed verder over de wijk. er wordt veel veranderd in de wijk voor jullie verwacht er geen hawaii strand of kasteel in die wijk want we maken er een normale natuurvriendelijke wijk van. En wie weet woon jij straks in die wijk? het word een echte wijk hoor! maar goed jongens en meisjes en ouders, verzorgers familie leden enzo. maar goed we hebben niet alle tijd om verder te vertellen oftewel schrijven! groetjes van de fluffy otters (getiept door Caithlynn en Marit :D)


20 sep 2017 - Spelling en taal
Hierbij de overzichten van Spelling en taal voor het eerste half jaar.

 

 


15 sep 2017 - Start project
we zijn deze week begonnen met ons project; 50 jaar Lelystad. 

 

We hebben een muurkrant gemaakt met alle informatie die we hebben verzameld. Daarna hebben we de drooglegging en het bouwen van stevige dijken in de praktijk gebracht. 

 

In ons foto album kunt u het verslag bekijken, wat Simran voor ons gemaakt heeft. 

 

Aanstaande dinsdag is het informatie-avond. Ik hoop veel ouders te zien om u bij te praten over nieuwe zaken in groep 7 en veranderingen op school. 

 

 


13 sep 2017 - eerste week
Hallo allemaal,

wij zijn Groep 7 Otters. Wij geven jullie eventjes een idee van wat we doen. We beginnen in de kring,

we hebben pauze om 10:10. Elke Dinsdag hebben we Engels en gym. Vrijdag hebben we in de Voorstraat gym. 

 

huiswerk: Werkblad Rekenen van les 5, oefenblad Engels en Nieuwsbegrip. ( Nieuwsbegrip wordt gecontroleerd)  

 

 

    Groetjes van de Otters