Leerkrachten
Meester Peter
Mijn naam is Peter Germans, ik ben getrouwd en heb 2 jongens. Ik woon in Lelystad en werk sinds 2021 bij de 3Sprong: van groep 8, naar 3, naar groep 1/2.
Werkdagen: maandag, donderdag en vrijdag
Mailadres: p.germans@scpo-lelystad.nl
Juf Lydia
Mijn naam is Lydia Groeneweg. Ik ben moeder van een dochter van zeven jaar en werk sinds 2020 bij de 3Sprong: van groep 1/2 (Kikkers en IJsberen), naar 6/7, 7, 3, en nu weer 1/2.
Werkdagen: dinsdag en woensdag
Mailadres: l.groenweg@scpo-lelystad.nl
Schooltijden, BSO, brengen en halen van de kinderen:
Vanaf 08.20 uur gaat de deur open. De kinderen gaan naar binnen aan de kant van het kleuterspeelplein bij het klimtoestel (tegenover de bushalte).
Om 8.30 uur zijn wij binnen en start de les. De lestijden zien er als volg uit:
Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag: 8.30u-14.15u.
Woensdag: 8.30u-12.30u.
Indien uw kind na school naar de buitenschoolse opvang gaat, horen wij graag via Parro om welke dagen het gaat. Ook als het om dezelfde dagen gaat als vorig jaar.
Alle dagen nemen de kinderen een pauze-hapje en lunch mee naar school. Op woensdag nemen ze alleen een pauze-hapje mee. Dinsdag en donderdag zijn onze “gruitdagen” en mogen zij alleen fruit/groente mee voor de kleine pauze. De eetpauzes zijn kort (meestal 10-15 minuten) en u kan dan het beste bepalen hoeveel uw kind binnen die tijd kan eten.
Bijzondere/vrije dagen
In de tweede week zullen er twee inkijk momenten van 08.20 uur tot 08.45 uur zijn. Welke dagen het gaan worden krijgt u te horen via Parro. U bent dan van harte welkom om een kijkje in de klas te nemen.
Op donderdag 12 september is de informatieavond. Op deze avond stellen wij ons voor en wordt u op de hoogte gesteld van de gang van zaken in de groep.
Op maandag 16 september om 9 uur kunt u zich inschrijven (via Parro) voor de omgekeerde tienminutengesprekken. In de week van 23–27 september worden de omgekeerde 10-minutengesprekken gepland. U kunt belangrijke informatie over uw kind doorgeven zodat wij hier rekening mee kunnen houden en de optimale leeromgeving kunnen creëren. Denkt u hierbij aan: allergieën, medicatie, gezinssituatie, maar ook aan de talenten die uw kind bezit en waar hij/zij blij van wordt.
Verder kunt u op de website de vakanties/vrije dagen en studiedagen terugvinden. Ook ziet u wanneer de andere 10-minutengesprekken, vieringen, toetsweken en de project-afsluitingen plaatsvinden.
Verjaardagen
De verjaardagen vieren we met elkaar in de klas. Wij vinden het fijn als we van tevoren weten wanneer uw kind gaat trakteren voor zijn/haar verjaardag. Kleine, gezonde traktaties worden gewaardeerd.
Kamp
Dit jaar gaan wij aan het begin van het jaar op ‘kamp’. Verdere informatie heeft u reeds vóór de zomervakantie kunnen lezen. Hieronder een korte samenvatting: Wij gaan op vrijdag 20 september naar Hans en Grietje. Het is hier niet toegestaan om eigen eten en drinken mee te nemen. Dit wordt door ons verzorgd. We zijn nog op zoek naar een aantal ouders om ons te helpen. Met deze brief versturen we u ook de kampbrief waarin u zich kunt aanmelden om deze dag te helpen.
Speelgoed en spullen van thuis
Speelgoed van thuis mogen de kinderen over het algemeen thuis houden. Op vrijdag voorafgaande een vakantie of op speciale dagen (verjaardag van de leerkracht) hebben de groepen 1-3 speelgoeddag (ze mogen dan hun eigen speelgoed meenemen).
Gym
Onze gymdagen zijn op de woensdag en vrijdag. Indien u het wenselijk vindt dat uw kind op gymschoenen gymt, geeft u dan aan het begin van het schooljaar gymschoenen mee voorzien van naam. Wij bewaren deze gymschoenen in onze gymbak op school. Wilt u er rekening mee houden dat uw kind op deze dagen ‘gemakkelijk zittende’ kleding draagt? De kinderen mogen gymmen in hun eigen kleding.
Projecten (schoolbreed)
Wij starten de eerste weken met de gouden weken. In deze weken wordt de nieuwe groep gevormd. We maken kennis met elkaar, hebben samen plezier, omgangsregels worden onder de aandacht gebracht en we leren respect voor elkaar te hebben.
Na de herfstvakantie: thema gezondheid.
Na de kerstvakantie: thema de ruimte.
Na de voorjaarsvakantie: geschiedenis
Na de meivakantie: voor een ander.
Leerexpeditie
De leerlingen krijgen een onderwerp toegewezen aan het begin van het schooljaar. Een onderwerp kan zijn: het zonnestelsel, vissen of noord-/zuidpool.
Dit onderwerp staat los van de projecten die wij schoolbreed behandelen, maar het wordt hun persoonlijk project waar zij tot aan groep 8 over werken. Op school wordt hier tijd voor gemaakt, maar als u hier thuis ook aandacht aan besteedt samen met uw kind dan leert
hij/zij nog meer over het onderwerp. Dit is de kracht van de Leerexpeditie. Uw kind ervaart hiermee dat leren overal kan plaatsvinden en dat zij/hij de belangrijkste persoon is die het leerproces kan aansturen (op jonge leeftijd natuurlijk met hulp van de juf/meester of ouders).
Probeer als ouders het project niet van uw kind over te nemen of uw kind te overweldigen met informatie, maar suggesties of begeleiding te bieden daar waar uw kind behoefte aan heeft. Praat over het onderwerp, laat het onderwerp indien mogelijk zien, help uw kind in contact te komen met iemand die hier veel over weet. U kunt naar de bibliotheek gaan voor boeken over het onderwerp (vooral voor jonge kinderen is dit tastbaarder dan het internet).
VB: Een ouder maakt een mooie doos samen met haar kind over het onderwerp. Hierin verzamelen ze alles wat te maken heeft met het onderwerp. Tussentijds mogen de kinderen ook in de klas presenteren wat ze allemaal hebben verzameld en geleerd over het onderwerp. Op die manier leren zij van elkaars onderwerpen en ontstaat er een gezamenlijke kennis.
De onderwerpen zijn breed, waardoor zij er verdiepend tot en met groep 8 mee en aan kunnen werken. Aan het einde van hun basisschoolperiode zijn zij dan een expert geworden in, bijvoorbeeld het zonnestelsel. Het gaat daarbij niet om wie de mooiste portfolio of de meeste kennis heeft verkregen. Omdat elk kind op zijn/haar eigen manier invulling geeft aan de presentatie, sluit het aan op wat bij het kind past en wordt het onderzoeken gemotiveerd en het leren gestimuleerd. Kinderen kunnen hun leerexpeditie presenteren aan de hand van een collage, filmpje, een boek, knutselwerk etc. Daarnaast leren de kinderen bewust te zijn van de leefomgeving (de natuur en dingen om hen heen) zodat er respect voor is en het besef hier goed voor te zorgen.
Communicatie en contact:
Wekelijks ontvangt u op vrijdag via de mail een nieuwsbrief. Mocht het nodig zijn dan volgt er in de tussenliggende tijd een mail of bericht in Parro met (belangrijke) informatie. Via Parro kunt u ons korte mededelingen doorgeven en de absentie van uw kind doorgeven. Wij kunnen dan zien waarom uw kind niet aanwezig is.
Heeft u vragen, opmerkingen of wilt u iets bespreken? Dat kan! U kunt een van ons na schooltijd benaderen of mailen om een afspraak te maken.
Verder verwijzen wij u naar de website waar informatie te vinden is over de school.
Wij wensen alle kinderen en ouders een goed schooljaar toe!
Met vriendelijke groet,
Juf Lydia en meester Peter