Winter

Project ruimte en ruimtevaart

 

Ons tweede project gaat over ruimte en ruimtevaart

Vanaf 25 februari, de maandag na de voorjaarsvakantie, gaan we van start met het tweede project van dit schooljaar. Via dit bericht willen wij alvast de nieuwsgierigheid naar dit onderwerp aanwakkeren, maar ook een beroep doen op ouders voor ideeën.

Het tweede project zal als thema "ruimte en ruimtevaart" hebben, met als secundair doel “programmeren”. Dit thema is vorig schooljaar door de kinderen zelf bedacht. De hoofdmoot van het thema is kennismaken met en onderzoek doen naar alles wat te maken heeft met “de ruimte” en “ruimtevaart”. Omdat vooral de ruimtevaart veel technologie en computers vereist is het thema ook erg geschikt om aan de slag te gaan met programmeren.

 

Het zou super zijn wanneer we bij dit thema hulp kunnen krijgen van ouders en andere belangstellenden. Vandaar deze vooraankondiging. Die hulp kan bestaan uit praktische hulp, bijvoorbeeld bij het aankleden van de school of bij lessen waar extra handen in de klas welkom zijn.

Maar ook bij het geven van gastlessen. Iedereen die iets met ruimte of ruimtevaart heeft nodigen wij van harte uit om te komen vertellen en de kinderen te enthousiasmeren. Dit mag in de klas van uw eigen kinderen, maar ook in andere klassen. Als u iets met programmeren heeft en hier op kindniveau over kunt vertellen en het de kinderen kan laten ervaren, dan is dat ook fantastisch.

We zoeken mensen met ideeën. Ideeën om het thema meer inhoud te geven en vooral om het aansprekender te maken voor de kinderen. Ideeën over activiteiten, excursies, enzovoort….

 

In de voorjaarvakantie willen wij de school in de sfeer brengen van het thema. Hiervoor zoeken wij materialen waarmee we de school het uiterlijk van het heelal kunnen geven. Heeft u attributen waarmee wij de school op de ruimte kunnen laten lijken? Dan lenen wij dat graag! Heeft u op donderdag 21 februari tijd en zin om te helpen, dan nodigen wij u van harte uit om te komen helpen. Meer informatie hierover kunt vragen aan juf Yvonne, juf Jeanly, juf Pamela, juf Sylvana, juf Irma of meester Chris.

 

Wat u allemaal al kan doen is uw kind(eren) alvast in de stemming brengen van het thema. Dit kan met voorlezen, een uitje naar een museum, samen naar de sterren kijken. Wij gaan vooral uit van verwondering. Is het niet bijzonder dat er allemaal van die lichtjes in de lucht hangen ’s avonds? Hoe kan het toch dat we ten opzichte van de maan en de zon altijd dezelfde rondjes draaien? Hoe warm is het op venus? Kinderen stellen vanzelf deze vragen als u het gesprek op het onderwerp brengt.

 

Wij hopen op uw hulp, ideeën en enthousiasme. Op die manier gaat het onderwerp in februari en maart nog meer leven voor de kinderen.