Initiatieven voor Corona

Ouders, verzorgers en leerlingen van 3sprong,

 

De eerste dagen van de maatregelen rondom het corona virus zitten er op. Er is door iedereen op school keihard gewerkt om thuis leren zoveel mogelijk mogelijk te maken en we zijn nog steeds op zoek naar mogelijkheden.

Namens het team wil ik jullie bedanken voor het begrip en de medewerking. Zo goed als alle pakketjes zijn opgehaald en nu is het aan iedereen zelf om het maximale uit deze omstandigheden te halen. Voor de kinderen betekent dit dat zij veel meer zelf moeten doen dan dat ze gewend zijn. Ook al proberen wij dat op school al wel te stimuleren, nu komt het er op aan. Met een beetje hulp en stimulans van jullie ouders kom je veel verder dan dat je vooraf denkt.

 

 

Ook willen we onze waardering uitspreken voor de manier waarop u heeft gebeld, gevraagd en georganiseerd om opvang voor uw kind(eren) te regelen. Daaruit blijkt ook uw inzet en betrokkenheid. We realiseren ons dat dit vast niet altijd gemakkelijk is (geweest). Maar het helpt ons enorm om aandacht te hebben voor het online lesgeven dat voor ons ook een ontdekkingstocht is.

Zo zijn de juffen intussen ook aan het onderzoeken op welke manieren we makkelijker met de kinderen kunnen communiceren en daar waar mogelijk misschien zelfs in groepjes. Wanneer we daar meer informatie over hebben dan horen jullie dit. Voorlopig doen we het met de communicatiemiddelen die we hebben afgesproken (mail, Parro enz…).

 

We hopen ook dat er mooie dingen uit deze lastige situatie komen. We zien al heel veel initiatieven in het land om daar waar nodig is te helpen. Bijvoorbeeld een hoteleigenaar die zijn lege kamers aanbied aan daklozen,  iedereen die maar iets met de zorg heeft en zich aanmeldt bij ziekenhuizen om te helpen, websites waar je je op kan geven als je wil helpen en boodschappen doen voor de buren. Grote en kleine initiatieven en allemaal even waardevol. Aan al onze leerlingen doen wij een oproep om te kijken wat je voor een ander kan doen. We zouden het ook leuk vinden als jullie die initiatieven delen met ons. Wij kunnen ze dan op onze site, onze facebookpagina en in de 3klank plaatsen. Je kunt deze initiatieven mailen aan je eigen juf. Deze zorgt er dan voor dat ze bij de redactie terecht komen. We kunnen niet garanderen dat alles geplaatst wordt. Dat hangt er een beetje vanaf hoeveel jullie sturen.

Let op; Als je niet op de website of social media van school wil of mag van je ouders; zet dat er dan even bij. Dan genieten we er met elkaar van, maar delen we het niet. 

 

Laat het ons weten, namens alle juffen,

Meester Chris