Nieuwsbrief 19-02-2021

Nieuwsbrief 19 februari 2021

 

Beste ouders/verzorgers van onze leerlingen,

Zo vlak voor de voorjaarsvakantie willen we u nog informeren over een aantal zaken die na de voorjaarsvakantie van belang zijn.

Start school

Op dinsdag 9 februari jongstleden konden al onze leerlingen weer een nieuwe start op onze school maken. De kinderen waren blij om de leerkrachten te zien en de leerkrachten waren blij om alle leerlingen weer te zien en onderwijs te kunnen geven in de klas.

We hopen dat we na de voorjaarsvakantie weer een aantal gewone schoolweken krijgen, waarbij we uitsluitend in “noodgevallen” naar online onderwijs moeten schakelen.

Luizenpluizen

Normaal gesproken worden na iedere vakantie hoopluiscontroles uitgevoerd door onze luizenouders. In verband met Corona vinden wij het nu echter niet wenselijk om meerdere ouders in de school te laten komen. Daarom willen wij u vragen uw kind zelf op luizen te controleren. Meer over het hoofdluisprotocol en hoe zelf te luizenpluizen kunt u vinden op onze website https://www.3sprong.net/informatie/protocollen . Hieronder vind u informatie van de website van het RIVM.

 

Van de website van het RIVM:

Om te zorgen dat hoofdluis geen hardnekkig probleem wordt, is het belangrijk om regelmatig te controleren op hoofdluis. Dan worden de luizen in een vroeg stadium ontdekt en is de behandeling eenvoudiger. Grijp dan ook meteen in als u hoofdluis ontdekt. De beste aanpak is twee weken lang elke dag uitgebreid de haren kammen met een fijntandige kam. In onze instructiefilm kunt u zien hoe u het beste kunt controleren en behandelen.

 

Controleren

Als u controleert op hoofdluis, kijk dan goed tussen de haren. Vooral in de haren achter de oren en in de nek. De hoofdluizen zijn zo groot als een sesamzaadje en bewegen. Ziet u doorzichtige of grijswitte puntjes die aan de haren kleven? Dat zijn de eitjes van de hoofdluis (neten).

 

Als u hoofdluis heeft ontdekt, controleer dan ook alle gezinsleden, en vertel directe contacten dat u of een van uw gezinsleden hoofdluis heeft. Denk hierbij aan school, kinderopvang, ouders van vrienden van de kinderen, sportclubs, opa's en oma's etc. Zij kunnen zich dan ook (laten) controleren op hoofdluis.

 

Behandelen

De beste aanpak is om het haar twee weken lang elke dag goed door te kammen met een fijntandige kam. Het duurt 10 dagen voor een eitje van een hoofdluis uitkomt. De eitjes zijn moeilijk te verwijderen, maar hoofdluizen blijven in de luizenkam achter. Als u twee weken elke dag kamt, kunt u alle hoofdluizen verwijderen.

 

Hoe kunt u kammen?

  • Maak het haar nat en verdeel eventueel crèmespoeling door het haar. Het kammen gaat makkelijker als u crèmespoeling gebruikt. Kam met een gewone kam of borstel eerst de klitten uit het haar.
  • Houd het hoofd voorover, boven een wasbak of een wit stuk papier. Kam het haar met een fijntandige kam (zoals een luizenkam) van achter naar voren, begin telkens dicht bij de hoofdhuid. De hoofdluizen zitten namelijk op de hoofdhuid. Zorg dat u elke haarpluk doorkamt.
  • Veeg de kam regelmatig af aan een stuk keukenpapier of papieren zakdoek. Gooi deze na afloop weg.
  • Neten kunt u verwijderen met de nagels. Eventueel kunt u de neten deppen met een doekje waar azijn op zit. Dan laten de neten makkelijker los.
  • Spoel de crèmespoeling uit het haar.
  • Maak de kam na gebruik goed schoon met water en zeep.

 

U kunt deze behandeling eventueel combineren met een antihoofdluismiddel. Ook dan is het belangrijk dat u twee weken lang elke dag het haar doorkamt. U kunt het beste een antihoofdluismiddel gebruiken waar dimeticon in zit. Hoofdluizen worden steeds vaker ongevoelig voor antihoofdluismiddelen met malathion of permitrine.

 

Een instructiefilmpje kunt u vinden op de website van het RIVM: https://www.rivm.nl/hoofdluis/controleren-en-behandelen#:~:text=Houd het hoofd voorover, boven,dat u elke haarpluk doorkamt

 

Woensdag 10 maart lesdag

Om de structuur vast te houden hebben we besloten om de studiedag van 10 maart aanstaande op een andere wijze te organiseren.

De kinderen hebben op woensdag 10 maart dan gewoon les op school.

 

Juf Rianne stelt zich voor

In verband met de vervanging van juf Yvonne zal juf Rianne Elzinga na de voorjaarsvakantie starten  als één van de leerkrachten van leerjaar 4 op de maandagen en vrijdagen.

Voor de overige dagen zijn we op dit moment nog in gesprek met een nieuwe leerkracht. Tot die tijd zullen juf Annemiek en juf Sigrid deze dagen invullen. Beiden zijn al bekend bij de leerlingen.

 

Juf Rianne stelt zich hierbij alvast aan u voor.

 

Na de voorjaarsvakantie mag ik op 3sprong gaan werken. Dan kun je mij vooral tegenkomen in groep 4. Helaas kan ik u nu als ouders weinig 'live' ontmoeten.

 

Hieronder even kort over wie ik ben en wat ik graag doe.

Ik ben Rianne Elzinga, 32 jaar en woon in het mooie Zeewolde samen met mijn man en drie kinderen. Mijn drie kinderen hebben allen de basisschoolleeftijd.

 

 

Op de dinsdag en donderdag ben ik werkzaam in Harderwijk als RT-er en ondersteuner op school. Ik houd van de natuur en vind het heerlijk om daarin te wandelen of te skeeleren. Van een goed boek word ik ook heel blij.

Van het werken met kinderen - en dan vooral het beste in hen naar boven halen - kan ik enorm genieten! Daarin ligt de basis dat ik naar hen mag kijken als een geliefd kind van onze Vader.

Ik kijk ernaar uit om maandag en vrijdag aan de slag te gaan.

 

Mocht u nog vragen hebben, stel ze gerust.

 

Met vriendelijke groet,

Rianne Elzinga

  

 

Afscheid juf Gerda

Vrijdag 19 februari nemen  we afscheid van juf Gerda.

Aangezien we op dit moment geen bijeenkomsten op school kunnen organiseren is het een “afscheid op afstand”. We danken Gerda voor haar inzet op 3sprong.

 

In verband met het vertrek van juf Gerda zal juf Astrid op de vrijdagen voor de groep staan, omdat juf Lydia dan voor de Kikkers zal staan. Zij is al een bekend gezicht bij ons op school. Juf Moira zal dan op de dinsdagen en woensdagen voor deze groep staan. We zullen juf Moira vragen om zichzelf in de volgende nieuwsbrief voor te stellen.

 

Overzicht leerkrachten per groep vanaf 1 maart

Voor de volledigheid hierbij nog een overzicht van de leerkrachten van de betreffende groepen.

 

groep

maandag

dinsdag

woensdag

donderdag

vrijdag

1-2 Dolfijnen

Jeanly/Annette

Annette

Jeanly

Jeanly

Jeanly

1-2 IJsberen

Moniek

Moniek

Moniek

Moniek

Astrid

1-2 Kikkers

 Lydia

 Moira

Moira

Lydia

Lydia

3/4 Krokodillen

Loes

Loes

Loes

Kelly

Kelly

3/4 Zeepaarden

Rianne

Annemiek/vacature

Sigrid/vacature

Sigrid/vacature

Rianne

3/4 Inktvissen

Sandra

Linda

Sandra

Lindy

Lindy

5/6 Pinguïns

Corine

Corine

Corine

Roekmien

Corine

5/6 Schildpadden

Ilse

Ilse

Ilse

Lonneke

Lonneke

5/6 Papegaaiduikers

Petra

Petra

Lonneke

Petra

Petra

7 Kogelvissen

Roekmien

Roekmien

Sylvana

Sylvana

Sylvana

7 Zeesterren

Els

Els

Els

Charlotte

Charlotte

8 Flamingo's

Willemijn

Willemijn

Willemijn

Monique

Monique

8 Tijgerhaaien

Linda

Marieke

Monique

Marieke

Marieke

 

 

Tot de voorjaarsvakantie was ik in verband met werkzaamheden op andere scholen beperkt beschikbaar voor 3sprong.

Vanaf 1 maart ben ik op dinsdag en vrijdag aanwezig en bereikbaar op 3sprong.

 

Namens het team van 3sprong,

Jan van der Wel,

Directeur a.i.