Thema 3: Landen

Op donderdag 11 januari zijn wij gestart met het thema 'Landen'. Op deze dag moesten alle kinderen 's morgens 

naar de juiste gate lopen met hun ‘paspoort’ en werden daar gecontroleerd voordat ze naar binnen mochten, net zoals op een vliegveld.

 

 

 

De school is door de Ouderraad weer aangekleed voor dit nieuwe project. Zij hebben de middenruimtes ingericht met spullen uit verschillende landen. Er lopen draden vanaf de wereldbol naar de tafels met thema's. 

De groepen 1-4 richten zich op Nederland. Typische Nederlandse dingen als b.v. molens en klompen.

 

In de hogere groepen worden Europese landen en landen uit de wereld gekozen. De leerlingen mogen dat zelf kiezen.

We zijn donderdag gestart met een rekendag; ‘op reis’.

http://www.fi.uu.nl/toepassingen/28812/

 

Verder is het kerndoel waar we aandacht aan besteden gericht op het vergelijken van landen met Nederland. Wat is er anders en wat is hetzelfde? Daar zal het onderzoek veelal op neer komen.

 

Over deze leerexpeditie:

 

De wereld ligt in de handen van onze kinderen

 

In de komende weken gaan we samen op ontdekkingsreis naar verschillende landen over de hele wereld. We zullen verschillende culturen, tradities, talen en geografie verkennen. Dit thema biedt ons de mogelijkheid om onze horizon te verbreden en een dieper begrip te krijgen van de wereld om ons heen.

 

Landen zijn als puzzelstukjes die samen de prachtige mozaïek van onze planeet vormen. Elk land heeft zijn eigen unieke kenmerken, geschiedenis en identiteit. Door meer te leren over verschillende landen, kunnen we onze kennis verbreden en onze waardering voor de diversiteit van onze wereld vergroten.

Tijdens de lessen zullen we niet alleen feitelijke informatie verzamelen, maar ook de kans krijgen om onze creativiteit te uiten en onze persoonlijke ervaringen te delen. We zullen samenwerken, onderzoeken, presenteren en reflecteren. Het doel is om een ??omgeving te creëren waarin we van elkaar kunnen leren en waarin iedereen zich gehoord en gewaardeerd voelt.

 

Wij hopen dat iedereen enthousiast zal zijn om deze reis te beginnen. Laten we samen de wereld verkennen, nieuwe perspectieven ontdekken en ons begrip van de wereld vergroten. Laten we de kinderen begeleiden tijdens deze boeiende en leerzame reis door de landen van onze planeet.