Winter

kerst 2017

Kerstviering 2017

Nog een paar dagen en dan beginnen de adventsweken: kerst komt eraan! Vrijdag 8 december zullen we de uitnodiging voor het kerstfeest meegeven aan de kinderen. In aanloop naar de kerstviering op donderdag 21 december willen we graag zo veel mogelijk informatie met u delen zodat alles duidelijk is voor iedereen!
Zoals bekend hebben we de kerstviering in 3 groepen verdeeld. Reden hiervoor is dat het aantal zitplaatsen niet voldoende is. Dit is het totale programma voor de hele school:

Groepen 1, 2 en 3

Groepen 4, 5 en 6

Groepen 7 en 8

16:15 u

Inloop kerk

Inloop lokaal

 

16:30 u

Viering in kerk

Viering in lokaal

 Verzamelen in klas/ loop richting kerk

17:00 u

Naar school

Idem

Inloop in kerk ouders

17:15 u

Viering in lokaal

Idem

Viering in kerk

17:45 u

Viering in lokaal

Naar kerk / inloop ouders

Naar school

18:00 u

Viering lokaal

Viering kerk

Viering lokaal

18:15 u

Einde viering

Viering kerk

Viering lokaal

18:30 u

 

Einde viering kerk

Viering lokaal

19:00 u

 

 

Einde viering lokaal

 

 

Verdere informatie:

 • Kerstviering vindt plaats in Kerk De Lichtbron, adres: Pauwenburg 170, Lelystad

 • Parkeren: u kunt uw auto parkeren op de parkeerplaats bij school of bij de kerk. Maar we zouden het heel fijn vinden als iedereen zoveel mogelijk met de fiets of lopend komt.

 • Elke klas zal tijdens de viering een aantal kerstliedjes voor u zingen, de totale dienst duurt max. 30 minuten. Een kwartier voordat de kerstviering begint, bent u welkom in de kerk.

 • In verband met het aantal zitplaatsen in De Lichtbron willen u vragen om met maximaal 4 personen te komen kijken. Hiervoor kunt u de tickets gebruiken, deze vindt u onderaan de uitnodiging, vergeet ze aub niet. Per kerstviering zijn er verschillende tickets.

 • Koek en zopie: we willen u vriendelijk vragen om tussen de kerstvieringen even naar buiten te lopen en niet in de kerk te blijven zitten. Voor de kerk vindt u de koek en zopie. We nodigen u van harte uit voor een bekertje warme chocolademelk of glühwein met lekker kerstkoekjes terwijl u kijkt naar de kinderen die via het lichtjespad naar de kerk of naar school lopen.

 • Het lichtjespad: we zetten een sfeervolle kerstroute uit van school naar de kerk (en terug) via de Pauwenburg. U bent van harte welkom om naar deze wandeling te komen kijken, dat moet een mooi gezicht worden! De kinderen zullen met zelfgemaakte (verlichte) knutselwerkjes over het lichtjespad lopen.
  We willen uw kinderen veilig en zonder problemen met de juf naar school en weer terug laten lopen, daarom vragen we u de stoep zoveel vrij te houden. Op deze manier hebben de kinderen vrij baan!

 • Houd het begin- en eindpunt van de kerstviering van uw kind goed in de gaten! De kinderen uit groep 1, 2 en 3 beginnen namelijk in de kerk en eindigen op school. Voor de kinderen van groep 4, 5 en 6 geldt het tegenovergestelde.

 • Het kerstdiner vindt plaats in de klas en met de eigen groep, zonder ouders. Een week voor de kerstviering kunt u op het A4-tje bij de deur aangeven wat uw kind mee zal brengen. Hoe en waar u dit kunt afgeven, dat hoort u van de juf of klassenouder.

 • Heeft u kinderen in meerdere groepen die tijdens verschillende kerstvieringen op het podium staan? Daar hebben we rekening mee gehouden! Voor kinderen die even op hun ouders moeten wachten omdat ze nog in de kerk zijn, hebben we geregeld dat zij even kunnen wachten in de middenruimte van school. Daar liggen kleurplaten met kleurtjes klaar en de tv staat aan met een leuke film!

Nog even dit: het gaat heel goed met het verzamelen van de glazen potten voor het lichtjespad, maar mocht u er nog een paar hebben staan? Meer glazen potten zijn altijd welkom!
We sluiten af met een vraag: heeft u nog kerstversiering over van vorig jaar waar u misschien niks meer mee doet? We zouden dit ontzettend graag willen hebben! Daarmee kunnen we de school nog meer in kerstsfeer brengen.

 

Heeft u na het lezen van dit stukje tekst nog vragen? Stel ze gerust, we horen het graag!

 

Met vriendelijke groeten,

De kerstcommissie