project 'Reis mee'

Corona: bericht voor onze leerlingen

16 maart 2020

 

Beste leerlingen van 3sprong,

 

Jullie zien en horen natuurlijk alle berichten over het Coronavirus. Op het Jeugdjournaal, op school en thuis. Waarschijnlijk maak je –net als veel van jullie ouders –voor het eerst in je leven mee dat er allerlei bijzondere maatregelen genomen worden. Bijvoorbeeld dat je sportwedstrijden niet doorgaan en je thuis moet blijven als je verkouden bent. Hiermee willen we voorkomen dat er veel mensen ziek worden en tegelijk naar het ziekenhuis moeten.

Het betekent nu zelfs dat je een tijdje helemaal niet naar school hoeft of kunt. Dat is tijdens een vakantie wel leuk, maar nu eigenlijk niet. Want de reden is dat mensen elkaar niet ziek willen maken. Om bij te blijven krijgen jullie van ons wel de materialen om thuis te werken en bij te blijven. Jullie kunnen iedere dag vragen stellen aan jullie juf. Dit kan op verschillende manieren. Jullie juf gaat zelf vertellen hoe jullie dit kunnen doen.

 

Misschien maak je je er zorgen om. Wat gebeurt er allemaal en wat kan ik doen? Dat begrijpen we. Maar weet dat er veel mensen keihard werken om zo snel mogelijk alles weer zo normaal mogelijk te laten zijn. En dat gaat ons zeker lukken, want in de geschiedenis hebben we al vaker moeilijke dingen moeten overwinnen.

 

Wat wij van jullie vragen is om elkaar niet gek te maken met paniekerige berichten. Het helpt niet en ze kloppen vaak ook niet. Als er belangrijke berichten zijn, dan hoor je dat van de minister, je meester/juf of natuurlijk je ouders. Misschien kunnen jullie elkaar wel helpen bij het thuis leren. Dat doen jullie in de klas ook vaak genoeg.

 

Wat wij jullie ook willen vragen, is om iets te doen voor de mensen die thuis zitten en geen bezoek mogen ontvangen. Bel, mail of app wat vaker, maak een tekening of muziek, of help ze met het doen van wat boodschappen bijvoorbeeld. Jullie verzinnen vast wel iets leuks dat anderen blij maakt! Overleg altijd met je vader en/of moeder of je hier iets in kunt en mag betekenen! Doe iets voor een ander, dat is ook belangrijk in het leven. Ook dat is iets wat we jullie willen leren. Zeker op dit soort momenten.

 

We zien je graag weer binnenkort op school!

 

Hartelijke groet namens alle juffen,

 

Meester Chris.