Thema 2: Muziek

Op vrijdag 3 november starten we met het thema "muziek".

Muziek is overal en kan je overal maken. Muziek is de universele taal van de ziel, een melodie die ons hart raakt en onze emoties in beweging brengt. Het is de soundtrack van ons leven, begeleidend in onze vreugde en troostend in onze pijn. Of je nu speelt, zingt, danst of gewoon luistert, muziek verbindt mensen en creëert emotionele momenten.

 

Laat de noten je leiden, en laat de melodie van je eigen leven een meesterwerk zijn. Want in de wereld van muziek is er geen grens aan wat je kunt bereiken, geen einde aan de emoties die je kunt uitdrukken en geen beperking aan de vreugde die het kan brengen. Dus laat de muziek in je hart spreken en laat het een symfonie van passie en inspiratie zijn.

Gezegden zoals: "er zit muziek in", "het is de toon die de muziek maakt" en "het klinkt als muziek in de oren zijn veel zeggend. Want ongeacht je muziek-voorkeur, snapt men wat ze betekenen.

Muziek kan heel goed worden geïntegreerd binnen de schoolvakken. Ritme (rekenen), geluid (wetenschap), klanken (taal), muzieksoorten en klankkleur (SEO) etc.

 

Dit project biedt de ruimte om zowel de kant van het onderzoeken op te gaan (hoe ontstaat geluid en dus ook muziek. hoe klinkt de muziek als het ritme anders wordt, hoe zorg je ervoor dat de toon lager/hoger wordt...) als de kant van het ontwerpen (ontwerp een nieuw muziekinstrument, maak een lied...).

 

Ouders Ruth en Arien namens de Ouderraad:

“In samenwerking met de docenten en een aantal ouders hebben we de ruimtes aangekleed in het thema. Aan de muren hangen muzikanten met quotes over muziek. 

In de middenruimte hebben we een "waterorgel" neergezet.

Veel ouders leverden hier lege wijnflessen voor aan. Daarnaast staat er een groot rek met diverse dingen waar de kinderen tegenaan kunnen tikken om te horen wat voor geluid het maakt. 

Ook kunnen de kinderen muziek luisteren en daarbij tekenen wat voor gevoel het bij ze oproept. Dank ook voor de uitgeleende instrumenten.”